zondag 5 februari 2012

De Weissensee

Zaterdag 4 februari

Ik hoop dat ze deze nacht beter geslapen hebben dan de eerste nacht. Vandaag komt Mevr. Maïté Waroquier met haar groep aan. Hopelijk gaat het goed met Maïté, want aan het begin van de week was ze ziek thuis. Onze leerlingen en leraressen hebben vandaag geen verplichtingen. Volgens Frau Helga Spitzer zijn de leerlingen helemaal klaar voor de echte actie!


Wat leuk dat ze dit spandoek voor onze équipe opgehangen hebben in Techendorf.
Need we say more?

Hier volgt het verslag van Mevr. de Groot en Mevr. Copini:
Vandaag hadden we een hele leuke en een sportieve dag. We waren van plan om naar de Weissensee  te gaan om daar alles even te verkennen. De heen reis duurde driekwartier maar dat is het wel waard. Toen we er waren gingen we eerst over de Weissensee lopen om naar borden van andere scholen te kijken.
Daarna gingen naar een warme tent om daar te eten. Iedereen had wat anders maar wel met friet. We wilde ndaarna gaan sleeën of gaan rodelen. We kozen liever voor sleeën want we hebben een verhaal gehoord van een vrouw dat het heel gevaarlijk was. We hadden 3 sleeën gehuurd maar Katie had een paar plastic sleeën bij.
We gingen de berg op met een skilift en toen we boven waren hadden we een prachtig uitzicht. We moesten een weg volgen helemaal naar beneden. We hadden heel veel lol en zelfs de juffen gingen op een slee zitten dat verwacht je niet hé.
We kwamen een klein hutje tegen waar je kon drinken. De juffen gingen naar binnen terwijl de andere van een hoge berg af sleede. Opeens gingen we verder en raakte even de weg kwijt maar we hebben gelukkig de weg terug gevonden. Opeens gingen we langs een ravijn sleeën en Didi was er bijna ingekomen. Veel wegen waren heel stijl en sommige jammer genoeg niet. We moesten wel haasten want het werd opeens donker. Gelukkig waren we voor het heel donker was al terug. We hadden de sleeën terug gebracht. Toen we in de bus zaten om terug te gaan gingen we samen daar boven op die berg zingen.
Toen we terug kwamen zijn we snel op pad gegaan om te gaan eten.  We dachten eerst  aan het restaurant bij een tennisbaan maar we vonden het helemaal niks. Dus gingen we maar naar het restaurant in het zwembad. Het eten was heel lekker en de plaatsen waar we zaten kon niet beter. Kortom een geweldige dag om niet snel te vergeten.
Mevrouw Copini legt even uit hoe het moet. Ziet er eenvoudig uit!

Nu staan ze nog rechtop de bikkels!

En nu niet meer .......................

Sneeuwschommelen.

Tijdens deze sportieve escapades van onze équipe werd ook de alternatieve elfstedentocht gereden. Zouden ze daar ook iets van gezien hebben? Volgens de nieuwspagina was de Weissensee een groot Nederlands dorp: maar dan 5000 Nederlanders logeerden in de nabije omgeving en meer dan 1000 Nederlandse schaatsers hebben de 200 km lange tocht gereden.

4 februari 2012: alternatieve elfstedentocht op de Weissensee.
Staat onze Prinsentuin-équipe op de middelste foto boven, achter de schaatsers, gezellig te praten?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten