zondag 5 februari 2012

Bezoek aan de school van Frau Helga Spitzer

Vrijdag 3 februai 2012

Frau Helga Spitzer gaat haalt onze leraressen en leerlingen vandaag op in Kolpinghaus. Kolpinghaus ligt recht tegenover de school van Frau Helga.

Hier volgt het verslag van Mevr. de Groot en mevr. Copini:

Na een wat onrustige nacht zijn we om 7 uur opgestaan, dat viel tegen. Maar het uitgebreide ontbijt buffet maakte veel goed. Helga overviel ons toen ze al om 8:30 in Kolpinghaus de ontbijtzaal binnen liep. Dus opschieten geblazen om ons klaar te maken voor een bezoek aan haar school te brengen, deze zit aan de overkant van de straat.
De school van Helga zit op 1 verdieping en heeft 180 leerlingen het is een groot gebouw en in totaal zitten er zo’n 800 leerlingen van 3 scholen in 1 gebouw.
Het is een school voor kinderen van 10 tot 14 jaar en ze lopen er allemaal op sloffen?! Dit is zodat de school mooi schoon blijft. Wel begrijpelijk met al die sneeuw en pekel hier. We hebben enkele klassen bezocht, wat meteen opviel was dat iedereen heel stil was. Er heerste rust regelmaat en reinheid. Na de pauze wanneer de kinderen weer naar de les moeten zien we ze passeren netjes 2 aan 2.
Dan nog een regeltje: heb je het mobieltje in de klas bij je moet je hem inleveren bij Frau Helga en ben je hem de rest van het schooljaar kwijt (super regeling toch!!!!).
Verder in het gebouw hebben we een blik in de docentenkamer geworpen. Klein dat deze was, en alles was hutje mutje. De docentenkamer is hier de docentenwerkplek, een aantal tafels die ze met elkaar moeten delen. Heel anders als bij ons, wij gebruiken die kamer alleen maar om te kletsen te eten en te drinken.
 
Op de gangen hangen veel kleurrijke posters en werkstukken van de kinderen. Ook heb je op elke gang een aantal kleine containers naast elkaar staan om je afval correct te scheiden, heel milieu bewust. Het was een leuke rustige school die er wel wat ouderwets uitzag (behalve dan dat iedereen daar een laptop heeft) de meubels stonden er nog van uit de jaren 70. Deze hadden zo met Mevr. Judith de Groot mee naar huis gemogen .. (want die is gek op dit soort mooie spulletjes).

Frau Helga Spitzer kent iedere school in Oostenrijk volgens onze leerlingen.
Haar school doet ook mee met grote Comeniusprojecten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten