woensdag 8 februari 2012

Bezoek aan de landbouwscholen

Maandag 6 februari 2012

De laatste dag, morgen komen ze weer naar huis. Vandaag gaan ze de meisjes landbouwschool en jongens landbouwschool bezoeken. Ik ben heel benieuwd wat de verschillen en overeenkomsten zijn met onze school.

Hier volgt het verslag van Mevr. de Groot:


De dag begon goed. We moesten vroeg uit bed ook om nog aan de blog te werken. Helga en de Fransen waren wat te laat uit Klagenfurt terug gekomen. Ze kwamen ons ophalen om naar de meisjesschool te gaan. 
Hier kwamen de Franse boys erg onder de indruk waren van the girls. De school is een 300 jaar oud kasteel, echt super mooi. Daar leerde de meisjes over hoe ze moeten werken in het huishouden en hoe ze moeten koken. Het kasteel had hele mooie tuinen (waar we niet veel van hebben gezien vanwege de sneeuw). We gingen naar binnen en keken onze ogen gelijk al uit zo mooi. Nadat we kennis hadden gemaakt mochten we meteen aan tafel. Het was een 4-gangen menu. Na de lunch kregen we een rondleiding door het kasteel.
Vervolgens gingen we naar een jongensschool, het was anders dan de meisjesschool. Daar deden ze veel met techniek en verzorgde ze dieren. Er waren maar 9 meisjes daar op die school en op de meisjesschool was er 1 jongen. De jongens doen veel aan hout-, metaal bewerking ook repareren ze de machines en tractoren van de boeren uit de buurt. Er lopen daar flink wat rare snuiters rond zoals koeien, paarden en varkens.
Een leerling deed voor hoe je bij  een wedstrijd moet zagen. Het blok hout moest een hoek van 90 graden hebben. Dat stuk hout werd van onder naar boven tot de helft en dan van boven naar onder doorgezaagd, er mocht maar 0.5 centimeter verloop hebben, maar het moest wel zo snel mogelijk gezaagd worden. Het was leuk om te zien. Dit is 1 onderdeel van de 5. Ook moeten ze de ketting van een kettingzaag vervangen de jongen van het zagen gaf ons ook deze show en hij verving de ketting van de zaag binnen 6 seconden.(met blinddoek).
Vanuit daar gingen we naar een vruchtendrankstokerij.  Er zat veel alcohol in. Maar wij en de leerlingen mochten dat natuurlijk niet proeven. Wel kregen we een heerlijk perensapje. De leraren kregen een peren-snaps. Het jongensschool avontuur is tot zijn einde gekomen dus wij rufen an naar Kolpinghaus.
Didi, Yannick, Mart en Katie gingen naar de Lidl. Om wat lekkers te halen voor de lange reis van morgen. Sanny en Judith zijn nog ff terug naar the boys school gegaan om de Prinsentuin promo map op te halen. Eindelijk een diner in Kolpinghaus en wat kregen we, soep en een pizza.
Na dit “goddelijke maal” hadden wel zin om lekker gaan zwemmen. De Franse boys mochten ook mee maar hadden geen bathingsuit dus zwommen zij in hun mooie, sexy boxershort. In het zwembad was ook een leuke glijbaan. Natuurlijk gingen daar met z’n alle vanaf behalve Dylan (Frans) en Dorian (je zegt Dorrejan Frans) wel met die lieve Gabrielle (ook Frans). Maar zonder hun was het ook kei leuk. Als je het goed deed kwam je met een harde knal er uit geperst. Na het omkleden gingen we even drinken in het café/restaurant (waar we al 3 dagen gegeten hebben, omdat we ook op “Taxi Sanny” moesten wachten.
Toen we terug gingen naar het Kolpinghaus gingen we in het frans zingen ( HOPPACEE HOPPACEE). Toen we thuis kwamen was een van de Franse Boys zijn tas vergeten bij het zwembad. Dus Sanny rijdt terug met de Franse boy. Na het eten gingen we naar boven om onze koffers in te pakken. Daarna gingen we naar bed.
Bezoek aan de landbouwscholen.
Foto's zijn gemaild door Erich Angerman.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten