zondag 5 februari 2012

De reis naar Oostenrijk

Donderdag 2 februari 2012 (foto's volgen)

Gelukkig wisten we al dat ze goed aangekomen waren, want Frau Helga Spitzer heeft al gemaild en gebeld. dat is een hele geruststelling.

Hier volgt het reisverslag van Mevr. de Groot en Mevr. Copini:
Om 4:00 u gaat de wekker .. opstaan .. eten en ons zelf klaarmaken het is veel te vroeg maar we gaan het avontuur tegemoet.
5:05 u jawel iets te laat (sorry) werden we in een warme school ontvangen door ouders, broer, André van Veen en Ton Jansen. Wat geweldig dat zij zo vroeg opgestaan zijn en om Yannick op te halen en ons uit te zwaaien! Het was ook nog een pluspunt dat de koffers van de leerlingen in de bus gedaan werden door onze belboys.
5:20 u Onderweg was het voor Sanny moeilijk om op de tomtom te vertrouwen, zij wilde de kaart bestuderen en de uitgeprinte route van de ANWB maar de route week al af bij de N525, dus zijn we daar verkeerd gereden. Halverwege begreep zij dat zij zich moest overgeven aan de tomtom.
's Morgens een prachtige zonsopgang gelukkig ook dat de reis goed verliep, geen problemen af en toe een kleine plaspauze, kleine omdat het te koud was om lang buiten te blijven. Iedereen had genoeg eten drinken en snoep bij zich niet geheel volgens de schijf van vijf. Soms was het rustig in de bus, iedereen met zijn eigen telefoon, tablet, mp3-speler in de weer.  Er waren ook momenten dat vooral  Mevr. Judith de groot de boel wat op aan het schudden was en Katie speelde daarop in.
De warme maaltijden langs Duitse autobahn zijn niet aan te raden, niemand heeft echt lekker gegeten er was niet eens gratis wifi zoals bij de Mac, dus op de terug reis wordt het waarschijnlijk Burgen King of de Mac Donalds.
18:00 u: Rond 6 uur hebben we Helga gebeld dat wij bij Seebodem stonden bij de Spar en de Lindl weer niet de tomtom gevolgd. We kregen van haar te horen dat we naar het beeld moesten rijden en uit moesten kijken naar een vrouw met een bontjas (Helga Spitzer).  Zij heeft ons naar het Kolpinghaus gebracht en onze kamers laten zien, zodat wij konden uitpakken. We kregen ook nog een avondpakket om te eten ( brood, een appel, sprite, en een reep) mee, die hebben we op de kamer van Judith en Sanny opgegeten.
De benen moesten gestrekt worden na zo’n lange busreis dus vroeg  Judith aan een man die in het Kolpinhaus werkt waar we dan heen konden, ze pakte de man helemaal in hij werd zo rood als een tomaat. De man liep een eindje met ons mee om de weg verder te wijzen. We zijn toen naar een café gegaan waar we gingen drinken  en gezellig hebben gekletst. Helaas is er geen gemakkelijke manier om op het internet te komen, en Yannick’s telefoon doet het dus ook niet in Oostenrijk. Half 12 bedtijd….. en morgen weer heeel vroeg op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten