zondag 5 februari 2012

Bezoek aan beroepsschool voor economisch onderwijs

Vrijdag 3 februari 2012

Vandaag kunnen ze geen warme maaltijd gebruiken in Kolpinghaus want de warme keuken gaat dicht tot maandag. Maar Frau Helga Spitzer heeft daar een hele mooie oplossing voor gevonden. De leerlingen en leraressen zijn uitgenodigd om tussen de middag warm te eten op de Berufsschule in Spittal. Dat zal in ieder geval beter smaken dan het eten dat ze gisteren hebben gehad (snelweg).

Hier volgt het verslag van Mevr. de Groot en Mevr. Copini:

Deze school is voor kinderen vanaf 15 tot 19 jaar ze noemen dat een Berufsschule. Een school voor beroepsonderwijs. Op deze school ga je echt kiezen wat je later wil worden. Hier kun je kiezen uit, economische richtingen, toerisme, gezondheid, gastronomie en informatica, wij hebben de beneden verdieping bezocht, dit was grotendeels de horeca afdeling.
Als eerste namen ze ons mee naar de super mooi gerenoveerde kantine met bar en (tap natuurlijk) ze houden daar tapwedstrijden en ja .. er is een meisje de winnaar geworden.
Aan de kantine zit een keuken die er ook super uitziet. Hier kan gekookt worden voor maximaal 100 personen. Je kunt je van te voren opgeven en betalen en in je pauze kun je daar dan gaan lunchen.
We worden rondgeleid door een Oostenrijkse docent die de docent Engels heeft gevraagd om hem te ondersteunen met de Engelse vertaling. Onze Katie was meteen gecharmeerd van deze man, “hij heeft een lief gezichtje”.  Als je dat gezichtje ziet ben je meteen verkocht! 
We werden naar de keuken gebracht, het zag er prachtig en schoon uit. We mochten gelijk daarna aan een mooie gedekte tafel gaan zitten. Je kon kiezen uit: vis, kip of lam. Je kreeg een 5 gangen menu. Het werd snel achter elkaar door gebracht. Je proefde dingen die je echt nog nooit gegeten had. Sommige dingen vond ik echt een rare smaak hebben. Maar over het algemeen  was het hoofdgerecht en vooral het toetje super lekker!
Superlekker toetje!
Toen we bijna weggingen,  gingen we het Prinsentuin cadeau geven. Ik weet het niet zeker maar volgens mij vonden ze het wel leuk.  Die meneren waren  trouwens wel  aardig en vriendelijk.
Katie is super goed in contact maken met andere mensen!
In de glazen zit een alcoholvrije cocktail.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten